ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Εγκαίνια και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας

Με την τιμητική παρουσία πλήθους επίσημων καλεσμένων και κόσμου, και σε εορταστικό κλίμα, τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνος κ.κ. Χαρίτωνα τα εγκαίνια της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.
Τον εγκαινιασμό του νέου χώρου, χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά βίου Μάθησης κ. Πασχόπουλος Κωνσταντίνος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νικόλαος Γάτσας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και απένειμε τιμητική πλακέτα στη δωρήτρια συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Βάγια Ζιώγα – Κουνιατσιώτη για τη δωρεά του ποσού των 50.000,00 ευρώ στη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της εκπαιδευτικού Γιώργου Κουνιατσιώτη. Ακολούθησε χαιρετισμός της δωρήτριας κ. Βάγιας Ζιώγα – Κουνιατσιώτη για τη συμβολή και το ρόλο της νέας πνευματικής δομής του δήμου στην παιδεία, στην πληροφόρηση, στην έρευνα και στον πολιτισμό.
Στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ακολούθησε Μουσική Βραδιά από τον Μαέστρο κ. Δημήτριο Τσαβέ και μέλη της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας για τον εορτασμό των 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας.
Ο νέος χώρος αναβάθμισε αισθητικά και λειτουργικά την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας και ήδη ενίσχυσε σημαντικά την επισκεψιμότητα όλων των ηλικιών. Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έχει διευρυνθεί και είναι επισκέψιμη από το κοινό κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 8:00 έως 19:30 και κάθε Παρασκευή, ώρες 8:00 έως 15:30.
Οι σύγχρονες και καλαίσθητες λειτουργικές χρήσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αύξησαν ήδη την αναγνωσιμότητα, τη φιλαναγνωσία και ψυχαγωγία με την υλοποίηση μορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως: η φιλοξενία και επίσκεψη του «Κατηχητικού Συντροφιών» σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. Ελασσόνας με στόχο τη ξενάγηση στο χώρο και την εκμάθηση της ιστορίας του βιβλίου από την έκδοση έως την κατάληξη στο ράφι μιας βιβλιοθήκης για χρήση, η διδακτική και εκπαιδευτική επίσκεψη του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας και η επίσκεψη του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Λουτρού Ελασσόνας με παρουσίαση παιδικού παραμυθιού.

Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας
Δ/νση: Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1, Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, 1ος όροφος, Ελασσόνα Τ.Κ. 40200
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2493029532
E-mail: bibliothiki@dimoselassonas.gr
Website: https://library.dimoselassonas.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:00 έως 19:30
Παρασκευή: 8:00 έως 15:30

Επόμενο Άρθρο

Υποβολή απάντησης

© 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ